top of page

Hoe gehoorbescherming kan helpen met autisme: Een oplossing op maat

Overgevoeligheid voor geluid komt veel voor bij mensen met autisme. Deze zintuiglijke ervaring is vaak niet prettig, of leiden af door extreme fascinatie. In een wereld vol geluidsprikkels kan gehoorbescherming volwassen en kinderen op het autisme spectrum helpen hier beter mee om te gaan.

Wat is autisme?
Autisme is een verzamelnaam voor neurologische aandoeningen die informatieverwerking in de hersenen beïnvloedt. Het gaat vaak gepaard met het anders verwerken van zintuigelijke prikkels, zoals overgevoeligheid voor geluid. Mensen met autisme kunnen meer moeite hebben met het filteren van geluiden, wat kan leiden tot overprikkeling en stress.
Hoe helpt gehoorbescherming mensen met autisme?
Gehoorbescherming dempt de overdaad aan geluiden en prikkels en creëert meer rust voor overgevoelige mensen. De overprikkeling is intensief en kan ervoor zorgen dat mensen snel moe zijn of zich er zelfs naar van gaan voelen. Oordoppen reduceren het geluidsniveau en verminderen de overprikkeling. Dit zorgt voor meer rust en concentratie in elke situatie. Onze op maat gemaakte gehoorbescherming past perfect in de individuele vorm van het gehoor. Hierdoor zitten de beschermers gemakkelijk en comfortabel, zelfs gedurende langere perioden. Zo kun je onbezorgd naar een feestje, je concentreren op je werk en in de klas of rustig slapen.
Voor jonge kinderen met autisme, maar ook ADHD en ADD, zijn de Pluggerz Kids oorkappen ideaal. Ze kunnen zich hiermee afsluiten en concentreren in een rumoerige omgeving, zoals de schoolklas. De oorkappen zijn verstelbaar en compact, dus makkelijk mee te nemen. En uiteraard zijn ze niet alleen handig voor op school, maar ook effectieve gehoorbescherming voor feestjes en in andere omgevingen met lawaai.
Reduceren van storende geluiden
Pluggerz oordoppen zorgen voor effectieve geluidsdemping, maar behouden tegelijkertijd een niveau van omgevingsbewustzijn. Mensen met autisme worden beschermd tegen storende geluiden, terwijl ze nog steeds contact kunnen maken met de wereld om hen heen. Met deze balans behoud je een gevoel van veiligheid en controle van de situatie om je heen.

Voordelen in verschillende situaties
Pluggerz oordoppen kunnen mensen met autisme helpen in diverse situaties:

  • In drukke, rumoerige omgevingen zoals winkelstraten bieden de oordoppen rust en kalmte.

  • Op school of op het werk helpen ze je beter te concerteren en te communiceren zonder afgeleid te worden door storende geluiden.

  • Tijdens het reizen met het openbaar vervoer of vliegtuig.

bottom of page